Adventskalender - 40 kartonnen dozen met "Huis"

Adventskalender bei VBS

Adventskalender basteln zu Weihnachten

Advent Kalender Winter Bos

Adventskalender Winterwald

Adventskalender Kartonnen Kegel

Adventskalender Pappkegel

VBS Adventskalender-Set "Klassieker"

VBS Adventskalender-Set „Classic“

Advent kalender trein van luciferdoosjes

Adventskalender-Zug aus Streichholzschachteln

Winter Bos

Idee Adventskalender Winterwald

Kartonnen Kegel

Idee Adventskalender Pappkegel

Adventskalender-Set

Adventskalender-Set „Classic“

Advent kalender trein

Idee Adventskalender-Zug aus Streichholzschachteln

Advent Kalender Kerstmis Aftellen

Adventskalender met winters tafereel

Adventskalender mit Winterszene

VBS papieren box wit

VBS Papierbox Weiß
  • Advent Kalender Kerstmis Aftellen

• Adventskalender met winters tafereel

Adventskalender mit Winterszene
  • VBS papieren box wit

VBS Papierbox Weiß

De zelfgemaakte adventskalender

Adventskalenders behoren tot het kerstseizoen. Hier in Duitsland hebben ze een lange traditie. Jaar na jaar worden ze gemaakt en gevuld met liefde, moeite en grote ideeën. Vooral een zelfgemaakte adventskalender is een groot plezier - voor jong en oud. Er zijn dus talloze ideeën voor handwerk, die allemaal hun eigen bijzondere charme hebben. Verschillende handwerkmaterialen, decoratieve objecten en natuurlijk geschenken maken van uw adventskalender iets heel bijzonders. U vindt er ook de bijpassende nummers om uw deuren in te schrijven. Wij hebben het optimale knutselmateriaal voor uw doe-het-zelf adventkalender!

Wat heb ik nodig voor mijn DIY - Adventskalender?

Het knutselen aan een adventskalender is, afhankelijk van het idee, met verschillende inspanningen mogelijk. In ons assortiment vindt u naast 24 dozen, 24 tassen en huizen voor creatieve vormgeving, inclusief de bijpassende 24 nummers, ook kant-en-klare adventskalenders, die u alleen maar hoeft op te hangen en op de juiste plaats in te vullen. Hoeveel tijd het handwerk in beslag neemt, is aan jou. De mogelijke materialen variëren van natuurlijke materialen zoals hout tot textiel zoals fluweel of jute en zelfs papier-maché. De verschillende kleurontwerpen geven uw kalender dat bepaalde iets en maken het een echt uniek item.

Ideeën voor uw zelfgemaakte adventskalender

In onze rubriek Ideeën & Instructies vindt u verschillende instructies voor het maken van uw adventskalender. Of het nu gaat om een groot kersthuis met servettentechniek, als memobord, met verlijmde geschenkdozen of zelfgezaagde laarzen - de creatieve mogelijkheden zijn enorm. Daarnaast zijn er nog talloze andere knutselideeën voor de adventskalender. Vraag vrienden en familie om creatieve ideeën of blader door onze categorieën. Voor spontane hobbyisten biedt VBS ook creatieve adventskalendersets aan, die al het nodige materiaal bevatten om de kalender te maken.

Versier je DIY - Adventskalender

De decoratie van de zelfgemaakte adventskalender is een creatieve taak, die in de meeste gevallen de kerstgedachte inluidt. Of het nu gaat om dennenbomen, geurige peperkoek, feestelijke engelen, kerstmannen, zelfontworpen kerstballen, verse noten of snoepstokken: elk idee is toegestaan. Versier uw adventskalender bijvoorbeeld op een feestelijke tafel of op een kerstvensterbank. Hang de creatieve adventskalender in het raam, aan de leuning of drapeer hem aan wintertakken en twijgen. Met een beetje mica en glitter en kerstachtige kleuren zoals groen, rood, zilver of goud kun je ook een feestelijke sfeer creëren.

Ideeën voor een DIY - Adventskalender voor kinderen

Het maken van adventskalenders voor kinderen is bijzonder leuk. Kinderen houden van felle kleuren, glitter en vooral van veel accessoires. Sterren, engelen, kerstmannen, laarzen en andere typische kerstsymbolen staan precies goed op een adventskalender voor kinderen. In de adventstijd begeleiden deze symbolen de kinderen door hun dagelijkse leven en niet alleen op school en de kleuterschool zijn er veel mooie kerstverhalen en kerstliederen. Met een liefdevol vormgegeven adventskalender geeft u de kleintjes elke dag een nieuw plezier. Het is ook een leuk idee om het samen met de kinderen te maken. Je kunt het dan in alle rust vullen met de kleine verrassingen.

Ideeën voor de DIY - Adventskalender voor mannen of vrouwen

Het is niet altijd gemakkelijk om te denken aan 24 kleine cadeautjes voor je partner. Velen kiezen voor chocolade, peperkoek, sinaasappels, speculaas en andere typische adventsproducten. Het is ook een goed idee om je te oriënteren op de hobby van je partner. Houdt de man in huis ervan om zichzelf te helpen? Dan is misschien een nieuw meetlint, een goed timmermanspotlood of een nieuwe hoofdlamp een goed idee. Je kunt zelfs proberen de hele kalender te maken in de stijl van zijn hobby. Ben je pas verliefd en vier je je eerste feestje samen? Dan zal je partner zeker blij zijn met een liefdesbiecht, bijvoorbeeld in de vorm van een peperkoekenhart met zijn naam erop. Ook kleine cadeautjes zoals een nieuwe gum, handschoenen of uw favoriete tijdschrift zijn altijd een goed idee. In principe zijn er geen grenzen aan uw creativiteit, u kunt de adventskalender vullen met geschenken van slechts één thema, of van vele verschillende thema's. Een ding is zeker, de presentee zal erg blij zijn met de DIY Advent kalender!