Sokkenwol - kwaliteitsgaren tegen lage prijzen

Sokkenwol is een hoogwaardig garen dat in 4-draads, 6-draads en soms zelfs 8-draads wordt gesponnen tot een gladde draad. Sokkenwol is niet alleen bijzonder glad en daardoor aangenaam om te breien of te haken, het is ook voorzien van vele hoogwaardige eigenschappen die zorgen voor een langdurig comfort.

Klassieke sokkenwol bestaat voor 75% uit scheerwol en voor 25% uit polyacryl. Door dit speciale mengsel is de wol aan de ene kant prettig voor de huid en aan de andere kant aangenaam om in balans te zijn. Aan de andere kant maakt het polyacrylgehalte de sokkenwol bijzonder robuust en onderhoudsvriendelijk. De wol is ook verfijnd zodat het viltvrij en anti-pilling is. Sokkenwol is wasbaar tot 40°C.

U kunt sokkenwol klassiek gebruiken voor het breien van kousen of voor het breien van modieuze mutsen, sjaals of truien. Het stevige, gelijkmatige garen zorgt voor een glad steekpatroon en is ideaal voor de eerste oefeningen bij het begin van het breien.

Sokken gebreid met sokkenwol passen bijzonder goed bij de voet. In de volksmond groeien doe-het-zelf-sokken op kindervoeten bijzonder goed mee. Dit is een eenvoudige parafrase voor het feit dat de sokken van hoogwaardige sokkenwol bijzonder elastisch en buigzaam zijn en dus niet vernauwen.

Sokkenwol is verkrijgbaar in de mooiste patronen. Om ervoor te zorgen dat de kleurverlopen op beide sokken er hetzelfde uitzien, raden gepassioneerde breiers aan om beide sokken parallel te maken.

Maar ook voor het haken is sokkenwol erg populair. Niet alleen kousen, maar ook lussen, hoeden, boodschappentassen of zelfs dekens kunnen worden gehaakt met duurzame en robuuste sokkenwol.

Sokkenwol

Kleurtoon