Viltwol - voor de liefde van de natuur

Viltwol is een van de mooiste natuurlijke materialen die gebruikt kunnen worden voor creatieve ideeën. Het bestaat uit 100% zuivere scheerwol en is verkrijgbaar in vele kleuren. Kies de fijnste wol voor het vilten met een naald of voor het natvilten. Of gebruik Wash + Felt'It wol voor gebreid vilt.

Hoeden, dekens, jassen of pantoffels van viltwol zijn bijzonder temperatuurbestendig (opwarming) en tegelijkertijd robuust.

Vilten of breien met vilten wol is een heerlijk rustgevend werk en wordt daarom ook vaak voor therapeutische doeleinden gebruikt. Het creatieve werk met beide handen is zeer ontspannend. Daarnaast worden mooie praktische of decoratieve objecten gemaakt van 100% natuur.

Wat maakt viltwol?

De natuurlijke wol is zeer zacht als hij niet gevilt is. Het bestaat ook uit vele kleine vezels die zich tijdens het volproces met elkaar verbinden tot een viltvlies. Zodra de wol met zeep wordt gerold - met de hand gekneed of bij het breien van vilt met behulp van een tennisbal in de wasmachine - ontstaat de kronkelende viltstructuur en -look.

Ontwerpen met vilten wol is niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook een geweldige vrijetijdsbesteding voor kinderen. Geniet van het creatieve ontwerp met de wol!

Vilten wol breien

Kleurtoon