En zo makkelijk is het:
Gelaagdheid van de ingrediënten
1. Selecteer een recept. Voor een optimaal effect is het belangrijk dat de ingrediënten zo kleurrijk mogelijk zijn. Bruine suiker, verschillende soorten chocolade, Cacao, gedroogd fruit, noten, kleurrijke kruimels, snoepjes, etc. zijn hiervoor het meest geschikt
2. Vervolgens heeft u een geschikte conserveringspot of een langwerpige glazen pot nodig voor de droge ingrediënten van uw recept (bijv. VBS Glazen flessen "Melk" of VBS Opslagpotjes "Mini"). De container moet goed worden gewassen en gedroogd. Let ook op de hoeveelheden - de glazen moeten tot aan de rand worden gevuld, anders verschuiven de afzonderlijke lagen. Als het glas te groot is, kunnen ze iets royaler zijn met hagelslag, raspen of Chocolade . Zo kunt u de proporties van uw recept behouden.
3. Nu is het belangrijk dat de ingrediënten decoratief gelaagd zijn . Zorg ervoor dat de kleuren van de direct gelaagde ingrediënten verschillend zijn voor een beter visueel effect. Als je grote hoeveelheden ingrediënten in één kleur hebt (bijv. meel) kun je ze weer verdelen en verdelen over de gekleurde lagen van andere ingrediënten. Als er kleine hoeveelheden zout, soda of bakpoeder in uw recept zitten, kunt u deze met de bloem mengen.
Lichte en zachte ingrediënten in het recept, zoals meel of cacaopoeder, moeten zoveel mogelijk aan de onderkant worden verdeeld tijdens de gelaagdheid, terwijl zware en harde ingrediënten meer geschikt zijn voor de bovenste lagen. Elke laag moet zo goed mogelijk worden ingedrukt (bijvoorbeeld met een latte macchiato lepel of de stamper van een vijzel).
4. Tussendoor moeten de wanden van de glazen steeds weer met een doekje worden afgeveegd. Zelfs als bloem en cacaopoeder met behulp van een trechter worden ingeschonken, zullen de resten ervan aan de wanden van de glazen blijven plakken en in verdere lagen onaantrekkelijk worden.