Zet de bollen 24 uur lang in water om ze te laten weken. De afgewerkte bol heeft in de toekomst geen water meer nodig en hoeft dus ook niet te worden besproeid
We hebben een dubbelwandige
aluminium smeltkroes gebruikt om de was te smelten. Deze wordt aan de vulopening aan de zijkant gevuld met water en met de stop goed afgesloten. Vul de gewenste was
in de smeltkroes en verwarm de smeltkroes op de kookplaat. De in de smeltkroes gevulde was wordt onmiddellijk verwarmd en gesmolten door het water dat in de zijkanten en onder de basis wordt verwarmd. Dit voorkomt dat de was brandt of oververhit raakt. Als de waskorrels gesmolten zijn, laat ze dan een beetje afkoelen. Gebruik de was niet als het te heet is, omdat het de cellen van de plant zal vernietigen.
Als u geen smeltkroes heeft, kunt u de was ook in een oude kleine pot gieten die niet meer gebruikt wordt om te koken en deze in een grotere pot met water op het fornuis plaatsen
Haal nu de ui uit het water en dep het droog. Wortels inkorten met een schaar
. Dompel nu de lamp even onder in de gesmolten was. Herhaal dit tot er een ondoorzichtige laag was is gevormd. Laat de was drogen.