Ingrediënten:
- 1 kg aardbeien of abrikozen
- 1 biologisch-Citroen of Limoen
- 500 geleer-suiker 2:1
- Mogelijk kruiden/kruiden of gedistilleerde dranken
Procedure:
Was en snijd de aardbeien/aardappelen in stukken. Was Citroen of Limoen warm spoelen om eventuele resten te verwijderen. Wrijf ze droog en wrijf een dun laagje huid. Druk dan de / uit CitroenLimoen
Doe de aardbeien of abrikozen, jamsuiker, citroen- of limoensap en -schilfers in een pot en laat ze ongeveer een ¾ uur staan
Breng nu alles aan de kook en schep het resulterende schuim eraf. Laat de jam ongeveer 3-5 minuten sudderen. Maak een geltexperimentatietest
Tip: U kunt uw jam verfijnen met een geest. Wat dacht je bijvoorbeeld van een shot Amaretto in je jam? Het smaakt net zo goed als u uw jam met kruiden of specerijen kruidt. Chili, basilicum of Munt zijn uitstekend en geven de aardbeienconfituur een bepaald iets
Het aardbeienseizoen is voorbij? Gebruik aalbessen als alternatief voor aardbeien.