Recept voor ongeveer 1 liter doe-het-zelf ketchup
Je moet
- 3 eetlepels bakolie
- 3 kleine uien, maak ongeveer 100 g gepelde uien
- 1 kg tomaten
- 1 klein Avocado
- 140 g 2-voudig tomatenpuree concentraat
Kruiden - 1 eetlepel zout
- 1 theelepel peper
- 3 eetlepels suiker
- 2 eetlepels azijn
- 1 theelepel Worchester-saus
Schil de uien
en snijd ze in kleine fijne blokjes. Zet de
tomaten in kokend water, haal ze er weer uit en laat ze afkoelen in koud water. Zo kunt u de Huid tomaten gemakkelijk met een mes schillen. Snij ze ook in kleine blokjes.
Doe de bakolie in een steelpan en glazuur de uien tot ze licht gebruind zijn. Voeg de tomaten toe. Voeg het vlees van een kleine Avocado bovendien.. Meng alles met 140 g tomatenpuree concentraat.
Verwarm het mengsel en pureer het
Breng uw tomatenpuree
op smaak met zout, peper, suiker, azijn en Worchestersaus en meng deze goed door elkaar. Giet de ketchup in de strijkflessen.