Instructies Nee. 3409
Ontdek de fascinerende wereld van Quilling
duik in de wonderlijke wereld van Quilling, waar uit simpele papierstroken adembenemende kunstwerken ontstaan. Met de delicate papierstroken tover je in een handomdraai unieke decoraties, die je kerstboom versieren, raamdecoraties of bijzondere cadeauversieringen. In deze gemakkelijk te begrijpen handleiding ontdek je alles wat je moet weten over deze creatieve knutseltechniek – van de fascinerende geschiedenis tot inspirerende kunstenaars en de basistechnieken en benodigde gereedschappen.
Wat is Quilling?
Quilling is een creatieve techniek waarbij papierstroken worden gerold en gevormd. De uiteinden worden met lijm bevestigd, zodat de figuren hun vorm behouden.
De basisvorm van Quilling is de cirkel. Hieruit wordt in een mum van tijd een spiraal gedraaid. Door voorzichtig de spiraal samen te drukken ontstaan andere vormen zoals ogen, druppels of bloemen. Met een eenvoudig gereedschap, zoals een tandenstoker, kun je de papierstroken oprollen en vervolgens vastlijmen. Quilling valt op door zijn eenvoudige hantering en fascineert creatieve knutsel fans wereldwijd.
De geschiedenis van Quilling
Wist je dat Quilling een lange en rijke geschiedenis heeft? De knutseltechniek is beslist niet nieuw. Eerste parallellen en technieken zijn al te zien bij de oude Egyptenaren. Sinds de Renaissance is Quilling bekend als een handwerktechniek. Monniken en nonnen maakten toen van papierstroken die overbleven bij het snijden van boeken, delicate decoraties voor boekomslagen. Deze werden met gouden verf bedekt en boden een voordelige alternatieve voor echte gouden ornamenten, die soms nauwelijks te onderscheiden waren van de 'waardevolle' versieringen. In de 18e eeuw werd Quilling populair in Europa. Vooral onder Engelse dames was het dé tijdverdrijf en werden bijvoorbeeld theedozen en meubels versierd met de delicate papierstroken. De kolonisten brachten uiteindelijk de knutseltechniek naar Amerika. Daar werden graag kaarsenkapjes met Quilling versierd.
Quilling vandaag de dag
Quilling is niet meer alleen voor verfijnde Engelse dames. Knutselfans van over de hele wereld houden van de creatieve techniek. Ze noemen zichzelf "Quillers". Quilling is goedkoop, maar rijk aan creatieve mogelijkheden - daarom is het zo populair als hobby. Tegenwoordig worden er voor alle denkbare gelegenheden gretig papierstroken gerold en gevormd. Het is gebruikelijk om Quilling-versieringen op kaarten, dozen, hangers, mobielen en sieraden te maken of gewoon afbeeldingen die uit verschillende Quilling-elementen een geheel kunstwerk vormen.
Quilling voor Kerst
Quillingwerken zijn geweldig als adventsdecoratie, in de kerstboom of op kerstkaarten. Ze kunnen zeer zorgvuldig worden verwerkt of ook zeer eenvoudig zijn. Of je nu een Quilling-professioneel bent of net begint, met de papierstroken in onze online winkel maak je zeker betoverende kerstdecoraties.
De kunst van Quilling
Ontdek hoe veelzijdig en kunstzinnig de Quilling-techniek kan zijn. Je kunt je eigen complexe en artistieke beeldrelieves maken met de papierstroken of je laten inspireren door ons idee "Goede Sfeer Quilling Wanddecoratie".
Ben je klaar voor Quilling?
Quilling is eenvoudig te leren en biedt een geweldige kans om geduld, concentratie en vaardigheid te oefenen. Begin met eenvoudige ornamenten of bloemmotieven die gemakkelijk te realiseren zijn.
Voor de start zijn Quilling-knutselsets die alles bevatten ideaal.
Wat heb ik nodig voor Quilling?
Essentials:
Papierstroken voor Quilling
Papierstroken zijn verkrijgbaar in veel kleuren en patronen. Als er eens geen juiste strook bij is, kun je hem gemakkelijk zelf snijden.
Populaire Quilling-technieken
3D-Quilling
Plastische figuren ontstaan wanneer de gedraaide spiralen met de vingers voorzichtig uit elkaar worden geschoven. Of door de papierstroken zo te rangschikken dat ze een driedimensionaal object vormen.
Kam-Quilling:
Door de tanden van de Quilling-kam kun je papierstroken vlechten. Deze techniek maakt veel delicate creaties mogelijk. Met kam-Quilling ontstaan fragiele sterren, decoraties of sieraden, zoals bijvoorbeeld oorbellen.