Rezept PopOvers
Instructies Nee. 1274En zo simpel is het:
- 1 glas bloem
- 1 glas melk (bij voorkeur warm)
- 3 eieren
- 1 /4 theelepel zout
- 1 eetlepel gesmolten boter
- Olie voor het smeren van de mallen
Let op: Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn.
Voorbereiding
1. Voor het beste bakresultaat kunt u het beste een PopOver-Bakvorm gebruiken - op deze manier heeft het gebak genoeg ruimte om goed te kunnen rijzen. Voordat u begint met de bereiding, moet u de schotels van de PopOver-Bakvorm invetten. Verwarm de oven voor op 220 °C. Plaats de PopOver vorm op een dienblad en verwarm deze enkele minuten voor in de oven.
3. Haal de hete bakplaat uit de oven, sluit de ovendeur onmiddellijk en verdeel het afgewerkte deeg snel over de kopjes. Zorg ervoor dat de kommen slechts tot de helft of 2/3 van hun hoogte gevuld zijn. De PopOvers moeten vanaf het begin op hoge temperatuur worden gebakken om ervoor te zorgen dat ze snel rijzen, dus zorg ervoor dat het deeg snel in de vormen komt en dat de ovendeur zo kort mogelijk open is als de gevulde vorm wordt ingeduwd.
4. Zet de bakplaat snel in de oven en bak deze 10 - 15 minuten zonder de ovendeur te openen. Verlaag vervolgens de temperatuur tot 175°C en bak nog 10 minuten tot de PopOvers een gouden kleur hebben.
Haal de afgewerkte PopOvers voorzichtig uit de vormpjes, laat ze even afkoelen en geniet ervan met boter, jam enz. Bon appetite!
Tip
De PopOvers smaken het best nog warm uit de oven. U kunt ze als ontbijt met boter en jam serveren of als dessert: met poedersuiker, Kaneel en/of rozijnen. Wie iets nieuws wil proberen, kan ook de PopOvers vullen.